24x7.lt
Kokie produktai detoksikuoja organizmą ir padeda mesti svorį?Nors žiemą dažniau norisi riebesnio ir sotesnio maisto, tokio užvalgiusios, jaučiamės apsunkusios. Šiuo metu kaip tik pravartu į kasdienį valgiaraštį įtraukti daugiau žalių, šviežių produktų, kurie suteiktų energijos, jėgų ir stiprintų imuninę sistemą. Na, o jei jie dar valo organizmą ir padeda išsaugoti kūno formas... Ar gali būti geriau?
daugiau
Jei vargina mažas kraujospūdisKad kraujospūdis – labai svarbus mūsų organizmo sveikatos ir geros savijautos rodiklis, tikriausiai žinome visos. Jei jis per didelis ar per mažas, apie gyvenimo kokybę galime tik pasvajoti. Šį kartą pakalbėsime apie mažą kraujospūdį, kuris paverčia mus tarsi miegančiosiomis gražuolėmis. Jeigu rytais svaigsta galva, negalite praplėšti akių, jaučiatės tokia pavargusi, tarsi iš vakaro būtumėte tampiusi maišus bulvių, ir svajojate tik apie tai, kaip kone visą dieną prasivolioti lovoje, gali būti, kad jus kamuoja mažas kraujospūdis, arba hipotenzija.
daugiau
Kaip įveikti sesiją: studentai vs psichologai (video)Mūsų universiteto studentai prieš egzaminus gerai išsimiega, nepersistengia mokydamiesi (sako, kad viską išmoksta per paskaitas semestro metu) ir atsipalaiduoja. Teisūs jie ar ne? Ką mano psichologai – ar geriau visą naktį mokytis, ar miegoti, o gal žaisti kompiuterinius žaidimus? Ar pašalinė veikla ruošiantis egzaminui padeda, ar išblaško?
daugiau
Dešimt  didžiųjų pirties nuodėmiųGera pirtis – sveikatos, energijos ir žvalumo šaltinis. Ji stiprina imuninę sistemą, padeda išvalyti organizmą, gerina miegą ir t.t. Privalumų daug. Tačiau yra nemažai žmonių, kurie sako, kad pirties jie nemėgsta, nes po to jaučiasi blogai: skauda galvą, peršti akis ar gerklę ir panašiai. Taip iš tiesų nutinka. Ir kalta paprastai ne tiek pati pirtis, kiek kai kurios joje daromos klaidos, kurių ne taip sunku išvengti. Taigi kas gali būti kaltas dėl prastos savijautos po pirties – ir kaip to išvengti?
daugiau
Kodėl nepatariama miegoti ant pilvo?Nuo miegojimo pozos priklauso daugelis dalykų, pavyzdžiui, kaip jausimės kitą dieną. Dėl nepatogios padėties gali skaudėti galvą, nugarą, kamuoti dirglumas. Štai galima išgirsti nuomonių, kad miegojimas ant pilvo – ne pats geriausias pasirinkimas. Kodėl? Pasidomėkime, kaip miego pozos gali paveikti mūsų būseną.
daugiau
Produktų glikemijos indeksas. Sužinokite, kurių vengtiReikėtų žinoti, kad net kai kurie sveiki produktai turi daug kalorijų arba didelį glikemijos indeksą (GI). Tai ypač aktualu ketinančioms lieknėti arba kovojančioms su padidėjusiu cukraus kiekiu kraujyje. Ši produktų lentelė padės sudaryti sveikesnį kasdienį valgiaraštį. Pasak gydytojos dietologės Eglės Kliukatės, piktnaudžiaujant didelį glikemijos indeksą turinčiais produktais, galima ne tik priaugti svorio, bet ir susirgti cukriniu diabetu.
daugiau
Emocijų žemėlapis: kaip jos atsispindi mūsų kūne?Sakoma, kad emocijos mus gydo, bet jos ir susargdina. Ar kada atkreipėte dėmesį, kas vyksta jūsų viduje, užplūdus, pavyzdžiui, pykčiui? Arba kaip išsiskleidžiate lyg gėlė, užliejus džiaugsmo bangai? Štai mokslininkai sako, kad mūsų organizmas į įvairias emocijas taip pat reaguoja skirtingai. „Dažnai galvojame, kad emocijos siaučia mūsų mintyse, tačiau drąsiai galime pasakyti, kad jos paliečia ir mūsų kūną“, – teigia tyrimo autorius Lauris Nummenmaas ir jo kolegos iš Suomijos.
daugiau
6 žingsniai, paversiantys kiekvieną žmogų laiminguPsichologas Gediminas Navaitis teigia, kad šiomis dienomis du dalykai „suplakami“ į vieną. Tai – džiaugsmas ir laimė. „Džiaugsmas yra momentinė nuotaika, pasižiūrėjai pro langą, pamatei saulėtekį, saulėlydį ir gali pasidžiaugti tą akimirką, bet tai nereiškia, kad tavo gyvenimas yra laimingas“, – Žinių radijo eteryje sakė psichologas. Jo teigimu, laimė yra labiau apibendrintas rodiklis. Nežinote, ką daryti, kad jūsų gyvenimas būtų laimingesnis arba kad jame bent daugiau būtų džiaugsmo? G. Navaitis pateikia sudedamąsias laimės recepto dalis.
daugiau
Darome tvarką savo gyvenime. 11 naudingų patarimųPagaliau šventinis maratonas baigtas. Šiandien atkeliavę Trys karaliai nubrėš paskutinį štrichą: nupuošime eglutes, tvarkingai padėsime į spintą kalėdines dekoracijas... Tad tvarka namuose netrukus bus padaryta, o savo viduje? Kiekvienų metų pradžioje norisi atversti naują lapą ir pradėti kitokį, gražesnį, gyvenimą. Nuo ko pradėti? Štai 11 patarimų, padėsiančių jums šviesiau ir džiaugsmingiau pažvelgti į ateitį.

1. Mintyse pasiruoškite geroms permainoms. Kuo labiausiai žavitės? Kokią ateitį planuojate? Kokiu žmogumi norėtumėte tapti? Įsivaizduokite tai, kas jums teikia malonumo. Susirašykite visa tai ir visus šiuos metus mintimis vis sugrįžkite į savo trokštamus vaizdus.

daugiau
Nustatykite savo došą ir sužinokite, kaip saugoti sveikatąTradicinis indų mokslas ajurveda pataria: jei norite būti sveiki ir ilgai išlikti jauni, pirmiausia turite taisyklingai maitintis.
Ajurveda – tradicinis indų mokslas apie žmogaus prigimtį ir sveiką gyvenimo būdą. Išvertus iš sanskrito kalbos, ajur reiškia „gyvybė“, o veda – „žinios“. Pagal ajurvedos filosofiją, visata, pasaulis ir visa, kas gyva, yra sudaryta iš penkių elementų: oro, eterio, vandens, žemės ir ugnies. Žmogaus kūnas ir jo prigimtis taip pat yra penkių elementų struktūra. Šie penki elementai suformuoja tris gyvybės jėgas, vadinamas došomis: vata (oras, eteris), pita (ugnis) ir kapha (vanduo, žemė). Šių trijų došų tarpusavio pusiausvyra lemia mūsų sveikatos būklę. Deja, mūsų gyvenimo būdas, negatyvios emocijos ir netaisyklinga mityba išderina šią pusiausvyrą. Trijų došų disbalansas sutrikdo sklandų organizmo funkcionavimą ir sukelia įvairiausias ligas.
daugiau
2641 - 2650 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  261 262 263 264 265 266 267 268 269 270  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke